Jag tror att Den Lille Terapeuten-lådan strejkar ikväll. Strike-fullDen är nog bara en gammal vanlig dator igen*

För jag får liksom ingen ordning på nånting.
Vad är det egentligen vi varit med om??

Jag försöker formulera tankarna, och börjar med att räkna upp saker jag direkt plockar fram ur minnet i hopp om att det kanske mynnar ut i någon form av slutsats.

Men jag tror att personliga reflektioner och den där bestående känslan måste få mogna till sig lite, så det landar nog idag bara i…

…Hard Facts:

 • Täby Flyers Amerikanska Fotbollsklubb för barn och ungdomar har åkt till Skövde med alla sina fyra lag för att deltaga i den årliga turneringen Dukes Tourney.
 • Grovt räknat har 100 spelare och coacher följt med, och ytterligare 100 föräldrar och fans.
 • De fyra lagen har sammanlagt spelat 19 matcher. Av dessa har man vunnit tolv och förlorat sju. Totalt har lagen gjort 300 poäng och släppt in 261.
 • Lagen kom, nedifrån i ålder räknat, på placeringar 3, 7, 9 och 1. Placeringarna ger ett genomsnitt på 5,0 vilket är samma som förra året då alla våra deltagande lag kom på femte plats.
 • Täby Flyers U17 vann turneringen för första gången i historien. Tidigare segrar för föreningen var U15 år 2009 samt U11 och U13 år 2014.
 • Fem tält restes i vår ”base camp” vid spelplanerna. Där har mat och mellanmål serverats till spelarna i alla lag flera gånger om dagen. Området har även fungerat som en naturlig samlingspunkt för alla kring föreningen.
 • Drygt 80 t-shirts i enhetlig design har sålts till våra supportrar under turneringen, för att visa våra lag att vi stöttar dem tillsammans.
 • 21 videointervjuer har spelats in och publicerats. Av dessa var tre stycken med spelare, två stycken med representanter från domarkåren, och resten med våra head coaches. Intervjuer gjordes alltså med HC eller spelare efter varje match under turneringen.
 • 49 blogginlägg har publicerats. Detta blir det femtionde.
 • Vi har för första året (och som första förening?) rapporterat löpande via Snapchat, även om jag inte vet hur det går till.
 • Enbart U17-laget har gjort av med bortåt 20 rullar tejp och fyra tuber liniment.
 • Hade jag närmare insyn i övrig logistik hade jag kunnat imponera ännu mer med vad vi åstadkommer under dessa dagar. Det är tydliga och strikta scheman för busskörningar, servering av mellanmål och lunch, vilka lag som ska komma och heja på vilka lag och när, kedjor springs med och bollar har sina Kallar.
 • När jag kommer hem har jag bilder från 16 av våra 19 matcher att gå igenom.
 • Sedan förra året har jag tappat 16 hundradelar på 40 yards barfotalöpning. Funderar på träningsprogram inför Dukes 2017.

Har ni fler intressanta ”facts” att bidra med? Skriv gärna en kommentar längst ner på sidan här! Eller posta den via Facebook, Twitter, email eller brevduva.

 

Standard?

Det som jag listat här ovanför, det är inte ”standard procedure” för föreningar som åker till Dukes Tourney, Gothia Cup, eller Tomelilla Volleybollvecka.
Alla som inte hör till Täby Flyers som man pratar med under de här dagarna, de visar ett stänk av avund, de imponeras, de undrar hur vi gör.

Jag vet inte hur vi gör.
Men jag vet att engagemang driver engagemang.
Vilket bevisas år efter år i den här föreningen.

Och nu vet jag dessutom att det inte bara är för att vi ska ha en trevlig helg och att barnen ska få ha lite kul.
Nu vet jag att det vi gör i den här föreningen även funkar sportsligt. Flyers har nu guldpokal från Dukes Tourney för alla åldersklasser hemma på Sjökrickan.

Det känns rätt skönt…

 

Soft Facts om våra lag:

 • U11 bjöd på en fantastisk glöd och glädje hela helgen. Och intervjun med deras QB Max ligger på min personliga topplista av alla vi spelat in.
  Man måste bara älska våra minsta giganter.
 • U13 gjorde något av det svåraste som finns under en sån här helg. De vände en förlorande trend, där de inlett med 0-2 i matcher och det ”normala” varit att laget och organisationen säckat ihop och börjat längta hem.
  Men de ville inte åka hem. De gjorde det absolut bästa av situationen och vände till ”vinst” med 3-2 i matcher. Grymt imponerande!
 • U15 känns som ”förlorare” efter turneringen med sin niondeplats. Men även U15 slutade på 3-2 i matcher. Man bara vann inte precis rätt matcher.
  Med de skadeproblem som drabbade dem kämpade de i mina ögon heroiskt.
 • U17 har för mig alltid varit lite läskiga där den typiske spelaren har helskägg, väger tresiffrigt och på morgonen slår sönder en stol som han tuggar i sig till frukost. Flyers U17 är inte läskiga någonstans över huvud taget. Men deras förmåga att spela fotboll måste skrämma vettet ur motståndarna.
  Att våra största nallebjörnar lyckades besegra den där nidbilden jag har av andra U17-lag genom hela turneringen, det är stort. Grymt stort.

 

Dags att åka hem

I morgon ska jag åka hem med min snap’ande kameratjej och min egen Flygare.

Love-Cassiopeia-JRP_4667
Sen ska jag gå igenom bilder från 16 matcher och börja smälta och formulera intrycken.

Tills dess:

Tack för underhållningen!

 

* Om du inte förstod det där med lådan – läs gårdagens inlägg!