Finaldagen! En känslomässig berg- och dalbana. Idrott ger oss passion, sorg och glädje. Någon förälder funderade lite på skoj om inte föreningen ska ta med en hjärtstartare till nästa år – det kändes ibland som det behövdes idag.
U11 spelar sin final mot ett Limhamn Griffins som tydligt lärt sig hur vi fungerar över natten och ställer upp ett bra motstånd. Det är tätt, det är spänning och det är vacker fotboll. Våra yngsta spelar går från planen som vinnare med 12-10 efter att vi satte en touch down precis i slutet på matchen.


U13 går i sin match mot ett sammansatt lag kallat Svea Musketeers och även här var det tätt, även här var det vacker fotboll och även här var det en touch down precis i slutsekunderna som avgjorde matchen, men tyvärr inte i vår favör. Killarna förlorade med 18-16.


U15 spelade 2 matcher idag i en semifinal innan finalen i sin grupp och idag fick de bra utdelning på sitt spel när de först besegrade Uppsala 86ers med 24-0 och sedan slog de Skövde Dukes med 38-0.


U17 gick sedan ut på plan och skulle försvara sitt guld från förra året. Mot ett Stockholm Mean Machines som vi redan mött i serien i en match som enligt kommentatorerna på livestreamen skulle bli ”minst tight” av finalerna. Så fel de fick! En supertight match som våra killar ledde fram till absolut sista sekunderna när Stockholm lyckades sätta en sista touch down. Slutresultatet blev 14-16. 

Precis när allting är över och det inte riktigt blev som man hoppats så är det sjukt jobbigt att höra någon försöka hitta något positivt i tillvaron. Men om någon vecka eller två – eller kanske behöver vi tiden till årsfesten för att smälta och analysera – då tror jag vi kan se tillbaka på Dukes2017 och komma ihåg att vi åkte dit med alla våra 4 lag (!), vann nästan 70% av de matcher vi spelade och tog hem både ett silver och ett guld till klubben. Det är ändå en rätt skön känsla att gå in i höstsäsongen med.