Äntligen dags för premiärdag i Dukes Tourney 2018, en dag vi vi lägger till historieböckerna som en av de varmaste dagarna för turneringen då värmen lyckades ta sig förbi och över 30 grader varmt under dagen. Inte klokt vilken hetta det var.

Lika för alla brukar man säga när vädret är extremt men kanske tuffare om truppen inte är så stor som för våra U-15 spelare. De kom till turneringen med 15 spelare och med endast 4 avbytare blev värmen en faktor som påverkade mer än för motståndet med nästan 10 fler spelare på sidlinjen. Redan i halvlek gick våra hjältar på knäna, dessutom med underläge 0-14, och det syntes att kropp och hjärna skrek efter vila och kyla. Direkt efter vilan satte våra Flygare en upplyftande touchdown för reducering till 6-14 men mer orkade inte spelarna därefter. Motståndarna Göteborg Marvels tog över andra halvlek och seglade fram till vinst med 32-6. Vila, påfyllning av depåerna och ”mer hjärta” så blir morgondagen bättre, sa HC Sasha Krogius efter matchen. Gärna mer stöd från Flyers-fans vid sidlinjen och även hjälp med vattenlangning säger jag i sådana fall. De här spelarna förtjänar vårt stöd och hjälp. Särskilt imorgon med tre matcher på schemat. Kom och heja fram dem.

För U-11 blev det ett möte med Team Skåne som spelade en välkoordinerad fotboll och lyckades besegra våra minsta Flygare med 20-0. Ingen fara på taket tyckte varken spelare eller tränare. Det var inte nervöst, alla tyckte de gjorde en bra match och, framförallt, alla är peppade för fortsättningen. Och, det finns fortfarande hopp om en framskjuten placering. Imorgon är det tre matcher och U-11 verkar vara ett getingbo. Alla möjligheter finns att under morgondagen avancera i tabellen.

För U-13 blev det en tight match som slutade med en differens om snöpliga 2 extrapoäng till motståndarnas fördel. Hoppet om A-slutspel gick om intet men ett B-slutspel ligger väl inom räckhåll. Kring lagets insats finns mycket positivt att lyfta fram. Alla hade koll på sina uppgifter, det spelades bra både på defense och offense och laget uppträdde som ett lag. Hade man haft en match i ryggen innan man mötte detta motstånd i MSAFF så kanske det varit så att differensen om två poäng hade varit i Flyers favör – så jämnt var det. Imorgon match mot Skövde Dukes och sedan får vi se vilket slutspel som hägrar.

För våra största spelare blev det inledningsmatch mot Kristianstad Predators. Det var nervöst inledningsvis både bland spelare och coachstab, tillstod HC Sebastian Brinkenfeldt, men efter några justeringar i både det offensiva och defensiva spelet fick man under andra halvlek grepp om matchen och kunde ta en säker seger med 34-12.

”Bra kommunikation både ute på planen och på sidlinjen var nyckeln till framgång” kommenterade Brinken. ”Vi behöll lugnet och malde på och det gav resultat” fortsatte Brinken.

Från läktarplats upplevdes det väldigt välorganiserat med ett bra samspel mellan spelare och coacher och så såg det även ut i match nummer två mot Örebro Black Knights där slutsegern skrevs till 22-6 till Flyers.

Ikväll gäller det att tanka kroppen med vätska och mat och tänka på annat än fotboll. För imorgon är det tre nya matcher för våra U-17 spelare och det är då vi får veta hur långt det tar oss i söndagens slutspel.

Imorgon blir det inte lika varmt och prognosen talar om ett lättare molntäcke som kanske gör att det inte känns lika påfrestande. Men, alla våra lag har tre matcher var imorgon förutom U-13 som har två matcher. Kom ut och heja fram dessa våra hjältar och skänk gärna en hjälpande hand vid sidlinjen när ni inte har andra uppgifter att sköta om. Imorgon kan vi verkligen visa vad Flyersfamiljen går för.

Täby Flyers – tillsammans tacklar vi ungdomars utveckling