Hej Tod!

1. Du kommer från USA, hur länge har du varit här och vad gör du utanför fotbollen?

Jag kommer ursprungligen från östkusten, från delstaten North Carolina. Jag, min svenska fru och våra två barn flyttade till Sverige i januari 2011. Efter 18 år i USA flyttade vi hit som ett resultat av en karriärförändring för min frus del.
För närvarande är jag heltidsstudent vid Kungliga Tekniska Högskolan och studerar mot en magisterexamen i entreprenörskap och innovationsledning . Parallellt med mina studier, tycker jag om att vara inblandad i Stockholms framgångsrika High-tech Startup gemenskap.

 

2. Vi har hört att du själv hörde av dig till Flyers för att få hjälpa till med verksamheten, varför vände du dig till just Flyers?
Jag och min familj flyttade direkt till Täby och jag fick snart reda på att Täby hade en egen amerikansk fotbollsklubb. Redan vid flytten till Sverige hade jag bestämt mig för att börja coacha amerikansk fotboll så Täby Flyers passade perfekt och har visat sig fungera väldigt bra.

 

3. Det har gått bra för Flyers U13 med dig som HC de senaste åren, hur ser du på årets möjligheter?
Vi har verkligen haft mycket framgång med vårt U13 lag under de senaste åren. Det är svårt att säga hur det kommer att gå i jämförelse med andra klubbar nu när vi börjar vår försäsong, men vi har mycket begåvade tränare och spelare som presterade väl under 2016 vinter / vår träningar.

 

4. Vad är det som gör amerikansk fotboll till världens bästa sport?
Efter att ha spelat i USA under nio år i min ungdom, gillar jag denna globalt växande sport inte bara för dess höga tempo och fysiska natur, utan även att det krävs disciplin och stark mentalitet. Mellan själva spelen på planen handlar det lika mycket om strategi som i schack.
Dessutom är det en sport som för spelare och coacher tillsammans för att uppnå mål som bara kan uppnås som ett lag.
För mig är dessa egenskaper någon som kommer göra sporten stor globalt.

 

5. Vad vill du själv åstadkomma för föreningen, laget och ungdomarna?
Jag försöker alltid göra mitt bästa för Täby Flyers organisation, lära våra ungdomar en attityd av att vinna genom lärande och utveckling, och inte minst att hjälpa dem förbereda sig för livet och konkurrensen i ett framtida yrkesliv.

 

Tack Coach Mullis! Varmt lycka till inför säsongen.