I denna rapport berättar Gustaf, Tod, Alex och Hugo hur Läget i Laget är efter att äntligen ha fått börja spela matcher.
Gustaf Petersson
Gustaf PeterssonAssisterande Coach
Gustaf har spelat i Flyers sedan 2011, och coachar nu U11. Gustaf var med och vann Dukes Tourney med U13 2014.

U11

Nu har vi äntligen gått ut och tränar två gånger i veckan på Danderyds gymnasium. Vi har börjat att fokusera mer på de individuella positionerna för att spelarna ska kunna få en ännu större förståelse för den position de vanligtvis spelar och tränar på. Samtliga spelare har tagit till sig det vi coacher har sagt till dem och de utför även de olika övningarna med precision.

Vi har även jobbat mycket med de grundläggande delarna av amerikansk fotboll; att tackla och att blocka. Båda delarna är extremt viktiga och alla spelare blir bättre och bättre på det för varje träning.

Vår trupp växer explosionsartat och nya spelare provar på sporten nästan varje träning. Att sporten sprider sig så mycket i de yngre åldrarna är helt underbart att se!

Ass. coach Gustaf Peterson

Tod Mullis
Tod MullisHead Coach
Tod har coachat i Flyers sedan 2012 och är nu head coach för U13. Klicka på bilden för att läsa intervjun vi fått med Tod!

U13

We are now well into our regular Tuesday and Thursday practice routines at Sjökrickan which will remain the same through the end of the regular season play in the fall. On Tuesdays we typically emphasize on Offensive drills and Thursdays are for Defensive drills. For each practice session we usually break it down into warmups and stretching techniques, tackling, individual position drills to work on improving techniques then the rest of the practice we use for regular contact scrimmaging and team building.

We have played three preseason games of sorts so far, much on a limited and controlled basis for now. We will be quite active up until the Midsommar holidays with games and look forward to finish out the spring with lessons learned and improved performances.

With the exception of special a 7-on-7 peewee tournament at Arlanda this Saturday, May 28, we will play all our spring games at home. So please join us in cheering on our U13 squad for the rest of the spring at Sjökrickan!

Head Coach Tod Mullis

Sebastian Vaca
Sebastian VacaHead Coach
Sebastian har själv spelat i Flyers och var med och vann guld med U15 i Dukes Tourney 2009. Han var även med i coachstaben för U13 som vann samma turnering 2014.

U15

Våren lider mot sitt slut och sommaren nalkas.

Sedan slutet av april så har vi varit på träningsläger i Nyköping där U15 killarna och tjejerna fick årets första smak på match i och med ett möte mot Solna Chiefs. Efter ett tufft nederlag var det dags att jobba på det vi behövde förbättra och jag och resten av coaching staben kan stolt säga att alla spelare i laget har växt inte bara som spelare men även som lagkamrater och människor under den senaste månaden.

I mitten av Maj var det dags för årets första riktiga träningsmatch, även denna mot Solna Chiefs. Minnet av förlusten från träningslägret fanns kvar hos många spelare och nervositeten märktes tydligt. I slutet av matchen stod Täby Flyers U15 som segrare och alla spelare kunde tydligt se resultatet av det de har gjort på träningarna. Vi i coachstaben har pressat mycket under året att det viktiga är att vi blir bättre för varje vecka som går och att det är framförallt spelarna som tillsammans måste ta sig dit. Vi kan bara hjälpa dem på vägen med stöd och vägledning men i slutändan så är det spelarna som får sätta upp sina egna mål och drömmar.

En vecka senare var det dags för en ny träningsmatch, och denna gång var det mot Wäsby Warriors som även de hade vunnit över Solna tidigare. Vi visste att de skulle bjuda på ett tufft motstånd och spelarna verkade riktigt taggade på matchen. Med en liten trupp på 16 spelare åkte vi till Wäsby och spelade mot deras enorma trupp på 27 spelare samt hela Wäsby som hejaklack! Även i denna match kom vi ut segrande och jag kan definitivt säga att jag är oerhört stolt över alla spelarna i U15. Alla spelarna spelar för fulla hjärtan och de spelar för varandra. Det är oerhört häftigt att se detta som coach och det gör alla oss i coachstaben väldigt stolta att få coacha dessa fantastiska spelare!

Som avslutning vill jag säga att vi som lag har uppnått lagets mål genom att alltid bli bättre för varje vecka som går och det ser ljust ut för Dukes och höstsäsongen så länge vi fortsätter på samma spår.

Jag och resterande coacher vill hälsa er en trevlig start på sommaren!

Headcoach Sebastian Vaca

Hugo Dyrendahl
Hugo DyrendahlAssisterande Coach
Hugo började spela med Flyers två veckor före Dukes 2010 men valde likväl att åka med ner. Han har även varit coach sedan 2015 och DC i U17. Hugo har även representerat Sverige i ULU vid flera tillfällen och även blivit vald till MVP.

U17

Vi är tre matcher inne i säsongen så det är full rulle på både coacher och spelare. Den fantastiska Känslan i laget och den hårda arbeta moralen killarna strålar har givit oss tre raka vinster. Både tack vare ett bra spel på offence och defence samt grabbarnas vilja att tävla och bli bättre för varje dag som går. Laget vi har i år är en otroligt duktig och erfaren grupp av spelare som håller på att bygga något speciellt. Ska bli riktigt kul att se hur de utvecklas både på men även utanför fotbollsplanen.

Vi startade året med ett boom på defence då vi har två matcher där våra fiender inte fått göra ett ända poäng och sen skapat en defensiv touchdown på vardera match vi spelat, inte en vanlig syn. Det visar talangen vi har i laget och hur de verkligen tar till sig det coacherna säger.

Nu i helgen möter vi Arlanda Jets. Jag hoppas Arlanda är redo för det är vi!

Ass Coach Hugo Dyrendahl

Red anm: Flyers vann en mycket spännande match mot Jets med 13-7!