I denna rapport berättar Sasha, Tod, Sebastian och Sebastian hur Läget i Laget är när vi står inför Dukes Tourney 2016.
Sasha Krogius
Sasha KrogiusHead Coach
Sasha spelade själv för många år sedan och är nu aktiv i allt från U11 till seniorer och förbund.

U11

Under vinter och vår har vi tränat med en stadigt tilltagande grupp, U11 tycks vara en ålder då många hittar sporten genom klasskompisar. Till det glädjande har vi även haft flera tjejer med i laget.

Vi har spelat träningsmatcher mot Stockholm Mean Machines och Västerås Roedeers under våren. Där vi lärt oss en hel del om våra styrkor och utvecklingsmöjligheter.

Vi blickar nu fram emot att spela i Dukes Tourney åter igen, och att våra minsta giganter får uppleva gemenskapen med alla andra lag i Täby Flyers och övriga föreningar. Vi kommer att spela mot Tyresö och Karlskoga i turneringen, och lite tråkigt är väl att inte fler klubbar har U11-lag med i denna fantastiska fotbollsfest som arrangörerna i Dukes så väl genomför.

Head Coach Sasha Krogius

Tod Mullis
Tod MullisHead Coach
Tod har coachat i Flyers sedan 2012 och är nu head coach för U13. Klicka på bilden för att läsa intervjun vi fått med Tod!

U13

In U13 we ended our spring preseason having played a total of 8 games. A lot of learning and development for all our players with each game emphasizing on just having fun and enjoying the sport as the bottom line. And fun we had!

We saw much improvement on both sides of the ball with high marks on our passing and running game bolstered by the importance of sound blocking techniques. Defensively – reads, pursuits and tackling were at full level by the time we played our last spring game.

Next, we shift our focus to the upcoming Dukes tournament on July 29-31… With 16 players signed up we plan to continue a path of fun, learning, development and team comradery. We very much look forward!

We begin our Dukes preparations on July 14 as the Swedish summer progresses.

Go Flyers!

Head Coach Tod Mullis

Sebastian Vaca
Sebastian VacaHead Coach
Sebastian har själv spelat i Flyers och var med och vann guld med U15 i Dukes Tourney 2009. Han var även med i coachstaben för U13 som vann samma turnering 2014.

U15

Sedan U15:s senaste träningsmatch har det hela rullat på i ganska normal och en lite lugn sommarfart. Både spelare och coacher har njutit av sommarvädret och passat på att njuta och att ta det lite lugnt.

Men nu är fokusen tillbaka på fotbollen – med Dukes Tourney runt hörnet har vi mycket att ta tag i och mycket ska hinnas med på cirka två veckor!

Redan veckan före Dukes så kör vi igång med två träningar och samma vecka som Dukes så kommer vi köra på tre träningar samt ett spelarmöte.
Spelarmötet kommer främst handla om individuella och lagets målsättningar.

Vi kommer åka ner till Dukes med en stark trupp på 20 spelare och vi kommer ha grymt kul och vi hoppas att alla ni som kommer ner och tittar kommer ha lika kul som vi!

Head Coach Sebastian Vaca med stab

Sebastian Brinkenfeldt
Sebastian BrinkenfeldtHead Coach
Sebastian har trots sin ålder blivit en av våra mest meriterade fotbollskändisar, med landslagsuppdrag både som spelare och head coach, och är även mångårig sportchef för Täby Flyers.
Eller som han själv säger: ”Flyers enda nuvarande HC utan ett guld i Dukes”.

U17

Tiden går fort när man har roligt brukar man säga och ibland alltför fort. En tio matcher lång serie har nu kommit till ända för U17s del, med nio vinster och en förlust (419 gjorda poäng och 130 insläppta).

I U17 pratar vi ofta om att vinna i sig inte är ett verb, eller för den delen en aktivitet, utan snarare ett resultat av gemensamma insatser och fokuserat arbete. För egen del har jag fått se en coachstab och ett lag som arbetat hårt – på och utanför träningar – ända sedan november för att förbereda sig inför årets matcher. Ett arbete som tveklöst givit resultat!

Jag är övertygad om att insikten att varken storlek, styrka eller snabbhet någonsin slår hårt, och att målmedvetet gemensamt arbete varit centralt för lagets framgångar i år. Våra U17-spelare har förstått att även om vi är bland de minsta lagen i serien (sett till fysisk storlek och vikt) så är det kombinationen av individuell prestation och ett synkroniserat lagarbete på planen som avgör allt. Att sätta foten över linjen, varje rep, varje träning, varje spel, har blivit centralt för vårt lag.

Att summera vårens och sommarens serie som något annat än en framgång hade varit lögn. Men vi i coachstaben försöker att inte bry oss om enskilda vinster. Vi är mer intresserade av att se samtliga elva spelare på planen ge allt, hela tiden. I korthet är det prestationen vi tittar på, snarare än resultatet.

Detta för oss också till nästa del i vår säsong – Dukes Tourney. Det har nog inte undgått någon att Dukes är en viktig del för oss i Flyers och i år är knappast något undantag. För U17 är alltid Dukes Tourney lite speciellt, då delar av laget spelar sin sista Dukes-turnering i Flyers färger. I år är det Flyers 99:or som för sista gången tar på sig matchställen i nere i Skövde och jag är övertygad om att samtliga är fast beslutna om att göra ett extra avtryck.

I grundserien får Flyers sällskap av fyra andra lag och spelar således fyra matcher under två dagar. Och därefter eventuellt slutspel på söndagen. För motståndet står Göteborg Marvels, Carlstad Crusaders, Örebro Black Knights (som spelar tillsammans med spelare från Uppsala 86ers och Solna Chiefs) samt för oss välkända Stockholm Mean Machines. Sammanfattningsvis är det ingen enkel serie vi placerats i och ingen match är given på förhand.

Turneringar som Dukes blir ofta egna små mikro-kosmos, där lagen måste hantera olika typer av utmaningar som uppkommer med liten eller ingen framförhållning. Att då hålla fokus på själva prestationen, snarare än resultaten av den, blir än viktigare. Att prestera på topp redan från startsignal är det enda mål vi har i sikte under årets Dukes Tourney. Gör vi det lär resultaten gå vår väg också!

Head Coach Sebastian Brinkenfeldt