I denna rapport berättar Sasha, Tod, Sebastian och Adrian hur Läget i Laget är efter sommarledighet, Dukes Tourney, en rekordtidig off-season för U17 och matchande på allvar för U11, U13 och U15.
Sasha Krogius
Sasha KrogiusHead Coach
Sasha spelade själv för många år sedan och är nu aktiv i allt från U11 till seniorer och förbund.

U11

Hösten har dragit igång, vi var i Skövde och spelade i Dukes Tourney med några av spelarna från laget. Vi mötte där Tyresö och Karlskoga (som helt klart har något hemligt i vattnet, kanske Obelix skulle kunna berätta vad hemligheten är). Vi spelade bra och killarna hade riktigt roligt. Som coach såg jag hur dom växte dag för dag och hur individer tog sig an roller jag aldrig trott, och då pratar jag inte om deras agerande på planen utan mer utanför densamma. Det är stort att bo i delade rum innan man fyllt 11 år. Att hålla tider, visa respekt för varandra i klubben och allmänheten som bodde på samma anläggning. Helena och Bjarne måste jag ju omnämna som gjorde ett helt fantastiskt jobb under hela helgen och borde få rosor och Champagne!

Väl hemma igen känns det som vi växer så det knakar, ideligen har vi dialog med styrelsen och äskar mer utrustning för nytillkomna spelare. Helena och Bjarne har reviderat listor efter listor och tillsammans har vi kommit fram till att vi har snart spräckt 50 spelare…. Helt otroligt och fantastiskt kul, på träningarna är vi runt 30 spelare varje träning.

I lördags hade U13 hemmapremiär på Sjökrickan och Tyresö var ett av lagen i motståndet. Vi skulle ha mött deras U11 men i sista stund meddelade dom att dom inte fick ihop spelare till ett lag – jättetråkigt tänkte jag först, då blir det ju inget för mina spelare. Men vi pratade ihop oss i staben och bestämde att vi kallar alla som är spelklara och så delar vi in i lag vinröd och lag vit så spelar vi mot oss själva med domare och egna coacher. Då U13 använde större plan byggde vi en egen på lilla fältet bakom och körde där. Alla i laget som var där hade superkul och det var en riktigt bra fight, man kunde inte tro att dom kom från samma lag ursprungligen utan spelade helt för ”sitt” lag… Såklart hade vi även domare i matchen så de även fick träna på att bli tillrättavisade av våra randiga vänner på planen.

Nu kör vi vidare tåget och hoppas möta SMM snart. Men tills dess krigar vi på nere på Danderyds Gymnasiums stora gräsplan.

Head Coach Sasha Krogius

Tod Mullis
Tod MullisHead Coach
Tod har coachat i Flyers sedan 2012 och är nu head coach för U13. Klicka på bilden för att läsa intervjun vi fått med Tod!

U13

Our spring preseason and the Dukes tournament has been very effective for all of us in terms continuing to learn and develop. Expectations were exceeded in the spring and we were at full throttle by the time we played our last couple of games. A high mark is our ability to make pass plays which has stood out compared to many other U13 clubs. Run game is solid with a strong defense on the other side of the ball. In regards to defense, tackling techniques and read/pursuit are much improved.

For Dukes, I am pleased with how far we went with the players and staff that were available. Team morale was high as well.

Despite our ongoing challenges with our practice turnout this season we have done well with the talent we have for the actual games. We remain capable of playing up to 11 players per game if our opponents can match up to that. In that respect and with the exception no special teams (PeeWee regulation), we are able to continue preparing our players for the full game of football as they move on to U15 and forwards.

We have now completed two weeks of regular season football having lost just one game out of four games played. We will continue to use our normal practice formats as we did in the spring and keep building momentum for the rest of September as we head into the HP Cup tournament during the first weekend of October.

Here’s to our U13 program and looking forward to another standout season!

Go Flyers!

Head Coach Tod Mullis

Sebastian Vaca
Sebastian VacaHead Coach
Sebastian har själv spelat i Flyers och var med och vann guld med U15 i Dukes Tourney 2009. Han var även med i coachstaben för U13 som vann samma turnering 2014.

U15

Nu är säsongen äntligen igång och vi har redan spelat tre matcher.

Vi började mot Tyresö Royal Crowns som visade sig vara ett starkt motstånd och matchen slutade med en förlust. Matchen mot Tyresö öppnade verkligen ögonen för både våra spelare och för oss coacher om vad som faktiskt krävs för att lyckas under säsongen.

Sedan dess har vi lagt ner mycket jobb och tid på att bli bättre i alla aspekter av sporten. Förutom de fysiska aspekterna så har vi också haft filmmöten för att kunna visa våra spelare vad som behövs förbättras. Vi har även haft möten där vi pratar om annat än fotbollen, så som till exempel krav. Krav som spelarna ska ställa på varandra, krav som vi coacher ställer på våra spelare samt krav som spelarna kan ställa på oss som coacher. Jag tror att just dessa samtal är det som kommer få vårt lag att utvecklas mer än någon annan aspekt.

Efter Tyresömatchen har vi spelat både mot Solna och Stockholm och har kommit ut segrande från båda matcherna!

Nu väntar ett tufft motstånd i Wäsby Warriors i helgen och det ser vi mycket fram emot, och vi ska visa dem hur Flyers spelar fotboll på riktigt!

Head Coach Sebastian Vaca

Adrian Ashhami
Adrian AshhamiAssisterande Head Coach
Adrian har spelat fotboll som junior i Flyers och på Highschool, därefter som senior i Bulls och även Bulldogs. Sedan 2009 är han coach för Täby Flyers.

U17

Att inleda off-season redan i augusti är en utmaning vi aldrig tidigare stått inför. För att se till att hela laget var på samma sida och vi alla visste vad vi ville hade vi ett uppstartsmöte där spelarna själva fick presentera förslag för höstens aktiviteter. Efter en del diskussion stod det klart att laget inte kunde tänka sig att vara utan fotbollen, utan ville fortsätta träna tillsammans.

Detta gör att vi fick en unik möjlighet att ge våra spelare ett ännu större fokus på individuell utveckling. Under vanlig säsong går mycket tid åt till att försöka anpassa lagets egna spelstil efter motståndet, och möjligheterna att jobba intensivt i positionsgrupper begränsas. Att kunna använda tiden till att fokusera på detta uppskattas av båda spelare och coacher.

Ambitionen med hösten är fortsatt att få våra spelare i så bra form som möjligt för framtida aktiviter. För de som satsar mot landslag blir det en högintensiv höst, för de som tränar för nästa års säsongs ges en unik chans att bli ännu bättre inför nästa år.

Vi ser självklart också fram emot att få fortsätta vara en del av säsongerna för U11, U13 och U15 och få sluta upp som en del av Flyer Nation.

Assisterande Head Coach Adrian Ashhami