I denna rapport berättar Johan, Sasha, Sebastian och Daniel hur Läget i Laget är efter den långa vintern med jul, gym, vintersjukor och snödrivor.
Johan Maurin
Johan MaurinHead Coach
Johan har varit en del av Flyers som spelare sedan 2013, och var med i U17 som tog guld i Dukes Tourney 2016. Efter ett par år som assisterande coach tar Johan över som Head Coach i U11.

U11

Vi har haft turen att ha kvar en stor del av spelarna från förra årets U11 men det har även rullat in många nya. Vi tränar fortfarande bara inomhus där vi jobbar med att få alla spelare mer rörliga och snabbare.

Vi jobbar även med att spelarna ska lära sig alla olika grunder av fotboll te.x tacklas, blocka, fånga boll, med mera. Vi kommer inom snart börja gå ut och träna också då vi kommer börja använda hjälmar och skydd.

Vi är ungefär 15 spelare varje träning vilket är ett högt antal för att vara U11 och det kommer nog öka när vi börjar gå ut och spela. Så det ser bra ut inför säsongen och kan inte bärga mig förrän vi får spela år första match!

Head Coach Johan Maurin

Sasha Krogius
Sasha KrogiusHead Coach
Sasha är en gammal fotbollsräv med många års seniorspel i Flyers. Nytt för 2017 är att Sasha utsetts till Head Coach för Täby Flyers U13. Han är även engagerad i STAFF och Northside Bulls.

U13

Vi har en bra kärna av spelare som är motiverade och duktiga.

Vi utmanar spelarna varje gång vi ses och det är roligt att se dem växa med sina utmaningar.

Staben känner en stor glädje för varje träning, men vill inte gå för snabbt fram utan låta allting vi kastar åt spelarna ska fastna så vi repeterar mycket just nu.

Head Coach Sasha Krogius

Sebastian Vaca
Sebastian VacaHead Coach
Sebastian har själv spelat i Flyers och var med och vann guld med U15 i Dukes Tourney 2009. Han var även med i coachstaben för U13 som vann samma turnering 2014.

U15

Just nu rullar allting på som det ska i U15. Allt det vi jobbat för dem senaste månaderna börjar visa sina resultat och det är riktigt kul att se. Det är framförallt kul att se hur väl alla nya U15 spelare har kommit tillsammans med de äldre U15 spelarna för att bilda ett helt nytt lag!

Trots en stor sjukdomsvåg så har vi ändå haft relativt bra närvaro på träningarna. Spelarna har verkligen börjat ta sitt eget ansvar när det gäller att anmäla sin frånvaro, vilket underlättar planeringen av träningarna.

Vi har även haft gymgenomgångar med laget där vi har visat spelarna rätt teknik samt vilka övningar de bör göra i gymmet för att kunna utvecklas som fotbollsspelare. Vi ligger bra till i våra förberedelser inför säsongen. I U15 så börjar säsongen inte förrän i augusti så det finns mycket tid kvar för att finslipa saker.

Just nu blickar vi fram mot träningslägret som sker den sista helgen i april!

Head Coach Sebastian Vaca och resten av U15s coachinstab

Daniel Risberg
Daniel RisbergAssisterande Coach
Daniel, som till vardags doktorerar på KTH, är lika kunnig inom linjespelet som om fysikens lagar. Daniel har många år som spelare i Flyers, Bulls och landslaget bakom sig.

U17

Efter en lång vinter har vi äntligen tagit på oss både hjälm och axelskydd och det känns riktigt bra. Det är alltid en speciell känsla när detta händer eftersom det är först då som vi kan börja träna med full kontakt. Under denna vinter har vi gått tillbaka till grunderna och skolat om spelarna vilket jag tror hjälper oss väl inne i säsongen.

Vi har även haft gemensamma gymträningar och jag har aldrig sett så starka ungdomar i ett fotbollslag. Vi lyfter tyngre och tyngre för varje gym-pass som går och i denna takt tror jag att det inte finns något lag som kommer vara lika starka som oss.

Vi har under vintern både tränat inomhus i Jollen och utomhus på Hägernäs IP. Det sistnämnda har vi även gjort i 2 decimeter snö men det stoppade inte detta lag. Jag tycker det är otroligt kul att se 20 killar som kommer ner på träningen och ser så pass mycket snö och inte viker ned sig.

Framöver i tiden så förbereder vi oss för en träningsmatch mot Solna Chiefs och det ska bli otroligt intressant att se hur detta lag mäter sig mot ett annat topplag i serien. Efter denna match har vi chans att justera det som ej fungerade genom att vi åker på ett träningsläger i Nyköping.

Vi i coachstaben ser ivrigt framemot den kommande säsongen och hoppas att ni gör det med.

Assisterande Coach Daniel Risberg