Alexander tillsammans med defensiva staben hösten 2018 – Foto: Jonas Domfors

När Juniorlandslaget nu har presenterat sin stab kan vi konstatera att ingen mindre än Flyers egen Alexander Sjöö fått en avgörande roll i staben, när han i positionen som defensiv koordinator ska styra lagets försvar.

Alexander, som till vardags har rollen som defensiv koordinator i Flyers U17 och U19-lag, är ingen främling i landslagssammanhang. Redan 2017 var han en del av Ungdomslandslagets stab, som spelade nordiska mästerskapen i Danmark. Under 2018 fick han kliva in som tillförordnad defensiv koordinator i samma landslag, när laget vann en rafflande landskamp mot Finland i just Finland, och nu 2019 får han alltså kliva upp i Juniorlandslaget.

– Det känns väldigt roligt att Alexander får chansen att axla ett större ansvar i Juniorlandslaget. För Flyers är detta ett ytterligare bevis på att vår utvecklingstrappa för coacher fungerar. Alexander ställer sig till den växande skaran duktiga Flyers-coacher som fått uppdrag i något av landslagen, vilket är väldigt roligt, kommenterar sportchef Adrian Ashhami

Juniorlandslaget, som under 2017 vann EM-guld i Danmark och 2018 deltog i VM i Mexico City, åker ner till Italien i juli 2019 för att försvara guldet. Ett guld i EM innebär också att man direktkvalificerar sig till VM, som 2020 spelas i Orlando, USA.

Sedan tidigare är det klart att Flyers Sebastian Brinkenfeldt tagit över som förbundskapten för Juniorlandslaget, och han har följande kommentar om Alexander:

– Antalet Svenska coacher med kapacitet, kunskap och förmåga att axla en roll som koordinator i ett landslag är dessvärre få. För framtiden är detta en nyckelfråga att lösa – och jag tror att Alexander, som tillhör den nya generationens koordinatorer, kan komma att tillhöra de främsta framtida koordinatorerna inom amerikansk fotboll i Sverige i framtiden.

Övriga coacher i staben är: Leo Billgren (OC/QB), Fredrik Gustafsson (SPT/RB), Frederik Moss Nielsen (WR), Elias Gröön (OL), Mikael Haage (DL), Robert Wilhelmson (S) och Björn Mazetti (CB).

Här finns hela staben presenterad på Amerikanskfotboll.com: http://amerikanskfotboll.com/juniorlandslagets-stab-ar-klar/

Vi önskar Alexander, Sebastian och hela Juniorlandslaget varmt lycka till i sin satsning mot EM-guld 2019!