Flyers i världenTäby Flyers satsar hårt på att driva verksamheten med en genomtänkt metod där det finns ett röd tråd genom våra spelares och coachers kontinuerliga utveckling.

Denna filosofi uppmärksammas mer och mer utanför föreningen, och under den närmaste tiden kommer våra främsta representanter för den sportsligt operativa verksamheten att föreläsa vid två olika tillfällen.

Den 18 november åker Sebastian Brinkenfeldt och Adrian Ashhami västerut för att föreläsa för alla norska föreningar om Täby Flyers program. Föreläsningen sker i samband med Norges nationella samling för året, tillika det jubileum som sker i Hamar, norr om Oslo.

Några veckor senare bär det av till Göteborg för att den 9 december besöka det nygamla Superserie-laget Göteborg Marvels. Där ska Sebastian och Adrian genomföra en workshop om Flyers ”Character development program” och hur vi arbetar med att ”coacha spelare i livet”.

Redan 2014 visade det danska förbundet intresse för vår verksamhet, då Sebastian och Adrian bjöds in för att berätta om vår renodlade ungdomsverksamhet.

Framgångar väcker intresset

Inför höstens föreläsningar fick vi en kort pratstund med Sebastian.

Flyers Media: Vad tror du det är som gör att föreningar och förbund runt Norden intresserar sig för Flyers verksamhet?
Sebastian Brinkenfeldt: Intresset för oss som förening och vårt program har flera anledningar. Dels har vi varit framgångsrika vad gäller att rekrytera spelare till föreningen. Vi har också varit sportsligt framgångsrika, i serier och turneringar, under flera års tid.
FM: Framgång inom våra ungdomslag är naturligtvis positivt, men vet vi något om hur det går sen för de som fostras till Flygare?
SB: Ja, vi har kontinuerligt ett antal spelare som gått vidare till RIG i Uppsala, liksom till ungdoms- respektive juniorlandslagen.
Allt detta visar på att vi har många väldigt duktiga och engagerade coacher som jobbar stenhårt för att hjälpa till att utveckla våra spelare, på samtliga plan.