Så fort säsongen tagit slut inleds ett intensivt arbete med att säkra coachstaberna för nästa verksamhetsår. Som ett första steg i detta arbete skall potentiella headcoaches för varje lag identifieras. Därefter sker diskussioner mellan berörda parter kring personlig ambition och engagemang, men även konkreta frågor som kunskap inom sporten, föreningens filosofi, och ledaregenskaper.
När sportchefer och tillfrågade headcoacher är överens läggs förslagen fram för styrelsen som enligt våra stadgar är den instans som fattar det slutliga beslutet.

Med glädje och stor stolthet kan Täby Flyers nu presentera en fantastisk uppsättning headcoaches för 2018!

HC Andre LambertU11 – Andre Lambert

Andre kommer närmast från U13, där han spenderat det senaste året som Offensiv Koordinator. Andre har varit verksam i föreningen under två år och har snabbt blivit en viktig del av Flyers coachstaber. Vi ser fram emot att se vad Andre kan tillföra till våra giganter i U11!

HC Johan MaurinU13 – Johan Maurin

Johan tar klivet upp från U11 under nästa år och kommer att bli ansvarig för U13. Det senaste året var Johan aktiv som HC i U11, men även en viktig del av staben i U15 där han jobbade tillsammans med den defensiva linjen. Johan kommer att få möjlighet att jobba tillsammans med flera av spelarna han coachade under förra året då de tar klivet upp i U13 till nästa år.

HC Sasha KrogiusU15 – Sasha Krogius

Sasha balanserade under 2017 sin roll som HC i U13 med att samtidigt vara HC i Bulls U19-lag. Till i år kommer Sasha få möjlighet att fokusera sitt arbete på vårt eget U15-lag, vilket vi verkligen ser fram emot. Utöver sina tidigare erfarenheter i Flyers, där Sasha varit verksam i sex års tid, är han även aktiv som coach i landslagssammanhang.

HC Sebastian BrinkenfeldtU17 – Sebastian Brinkenfeldt

Sebastian kommer att ta sig an vårt U17-lag för tredje året i rad. De närmsta meriterna kommer från Dukes Tourney där han följde upp guldet från 2016 med ett silver 2017. Utöver sina uppdrag inom Flyers är Sebastian även förbundskapten för ULU, med ett NM-brons som senaste bragd.

Vi önskar Andre, Johan, Sasha och Sebastian lycka till under 2018 och ser fram emot att få följa deras lag från sidlinjen!