Säsongen 2018 är slut men planeringen för nästa säsong är redan igång med att säkra coachstaberna för nästa verksamhetsår. Som ett första steg skall Head Coaches för varje lag utses och till 2019 adderar vi, som tidigare meddelats, ett U19-lag till verksamheten vilket har gjort processen ett snäpp mer utmanande än tidigare år. Men, som vanligt har ansvariga för detta, med Sportchef Sebastian Brinkenfeldt i spetsen, gått i mål med uppgiften efter att ha vridit, vänt och diskuterat sig fram till en lösning för 2019 som föreningen sätter stor tilltro till. Här är 2019 års Head Coacher:

U11 – André Lambert fortsätter ytterligare ett år som Head Coach för våra yngsta spelare. Med en framgångsrik säsong som kröntes med ett brons i Dukes Trophy kommer André arbeta vidare med att få ännu fler unga spelare att tycka amerikansk fotboll är det roligaste som finns.

U13 – Johan Maurin går under 2019 in på sitt andra år som Head Coach för detta lag och året dessförinnan var han Head Coach för U11. Johan har också under 2018 varit del av coachstaben för U17 och är också medlem av Sportgruppen som är en satsning för att stärka det sportsliga arbetet i föreningen utifrån det sätt Sebastian Brinkenfeldt och Adrian Ashhami har format verksamheten. Johan börjar samla på sig god erfarenhet som Head Coach och han ser fram emot att jobba med vårt U13 lag ytterligare ett år.

U15 – med många års brett engagemang i amerikansk fotboll i Sverige och som stor entusiast för sporten gör Sasha Krogius sitt andra raka år som Head Coach för U15 under 2019. Efter ett perfekt seriespel under hösten där Sasha ledde laget, helt obesegrat, till seger, siktar nu Sasha på ta med sig sina erfarenheter från den gångna säsongen och bygga ett starkt lag med rätt inställning till kommande säsong.

U17 & U19 – med ytterligare ett lag i verksamheten blev lösningen att Sebastian Brinkenfeldt blir Head Coach för både U17 och U19 under 2019. Han kommer att stöttas av en Assistant Head Coach för respektive lag och dessa kommer vi i ett senare skede låta meddela vilka det är. Sebastians erfarenhet och framgångar som Head Coach är imponerande om man tar hans ringa ålder i beaktning men om det är någon som kan gå i land med uppgiften att leda två lag så är det ”Brinken”.

All lycka till inför 2019 års säsong önskar vi våra fyra Head Coaches!

Täby Flyers – tillsammans tacklar vi ungdomars utveckling