Säsongen för U19 lider mot sitt slut, men först ska Carlstad Crusaders mötas på bortaplan. Under året har Carlstads effektiva anfall och framgångsrika försvar bjudit upp till spel mot i princip alla lag. Enda förlusten för Crusaders kom borta mot serieettan Kristianstad. HC Josef Nguzo har byggt ett anfall som kan driva bollen flera spel i rad på marken och därefter överraska med både korta och djupa passar. Matchen mot Örebro är ett kvitto på välcoachad fotboll, där precis hälften av anfallets spel skedde på marken och hälften i luften.

Flyers U19 kommer senast från en poängmässigt betryggande vinst mot Solna Chiefs. En match som, trots resultatet, krävde hårt arbete från samtliga av Täbys lagdelar. 

Parallelt med seriespelet har också landslagens verksamhet dragit igång, och flera av sveriges mest framstående spelare är upptagna på läger. Med både coacher och spelare på annat håll blir det spännande att se vilka justeringar Carlstad gör. 

DC Alexander Sjöö har tillsammans med den defensiva staben arbetat på att säkerställa att försvaret inte släpper bakre delen av fältet trots Crusaders tunga springspel. Att behålla skyddet nedåt planen blir en av de viktigaste faktorerna för försvaret.

Anfallet för Flyers kommer att arbeta vidare med de koncept som började rulla mot Solna. Med många möjligheter att sprida bollen runt fältet och flertalet spelare att sprida bollen till är planen att ge möjlighet för QB Valter Ragnesjö att fördela spelet över planen. Metoden är lika enkel som utmanande, att med fart spela enligt vår spelbok. Målet är att sätta försvaret i oväntade situationer och utnyttja luckorna som uppstår.

Nycklar för matchen:

  • Tidigt sätta stopp för det tunga springspelet och tvinga Carlstad att anfalla genom luften
  • Försätta Carlstad i situationer där de tvingas spela aggressivt och ge oss själva möjligheten att ta tillbaka bollen

Players to watch

  • #2 Samuel Netz, WR
  • #80 Elliot Krogius, FS

Matchen på Regementets IP i Karlstad blir årets längsta resa för Flyers U19, en av de utmaningar som möter ett U19 lag i seriespel över hela Sverige. Samtidigt ges möjlighet för laget att komma varandra närmre under en gemensam bussresa. Avspark sker 15:00, hoppas att så många Flyers fans som möjligt kan ta sig dit.