Foto: Selma Bennaceur

Lördag 1/6 får Flyers U19-lag en sista möjlighet att visa upp sig på hemmaplan. Anrika Sjökrigsskolan stänger i augusti i samband med bostadsbyggnation och kommer därför inte användas för höstens matcher. 

Flyers U19 kommer senast från en tuff match mot Uppsala, där en kombination av misstag från Flyers sida och stora spel från 86ers ledde till säsongens första förlust. Med matcher för både U17 och U19 veckan efter fanns dock ingen möjlighet att gräva ned sig allt för mycket, utan allt fokus fick flyttas framåt. 

Kristianstad å sin sida var på besök i Stockholm för två helger sedan, då man övertygande vann emot ett något manfattigt Stockholm Mean Machines. Tveklöst har denna ”road win” lett till ett ökat självförtroende när man kliver in i säsongens tredje omgång. 

OC Viktor Billing med stab har under veckan planerat för att bygga upp en stabil grund av spel som hela laget förstår och kan nyttja fullt ut. Säkra yards, med konsekvent tempo blir nyckeln för att få anfallet att fungera matchen ut. Kristianstads defensiva box, med #74 i spetsen, är onekligen snabba på att stänga ned springspel, något som tydligt visades i matchen mot Stockholm Mean Machines. Att hota insidan av den defensiva linjen för att sedan attackera utsidan av spelfältet finns i planen.

Offensivt har Kristianstad framgång i både pass- och springspel. Snabbt spel och många formationsjusteringar gör att defense behöver vara vaket och hela tiden jobba för att ligga ett steg före. Predators nyttjar QB #1 Jakob Stenberg som en extra running back vid behov, och har också framgång i sina roll out-passar. Med #6 Elliot Reer som måltavla får Flyers defensiv alltid vara vaksamma.

Kristianstad står hittills obesegrade i serien. Med vinster både hemma och borta ser de ut att vara ett av de bästa lagen i årets upplaga av U19. Coach Jon Walker har under flera år gjort ett gediget jobb med sina lag och tar med sig ett välcoachat gäng till Sjökrigsskolan.

Lördagens match kommer att bjuda upp till snabbt spel från två passglada lag, ett utmärkt tillfälle att njuta av fotboll.

Nycklar för matchen:

  • Konsekvent och jämn förflyttning av bollen offensivt för att ta kontroll över spelet
  • Välplanerat och säkert försvar i bakre fältet för att stoppa Kristianstads framgång i passpelet

”Players to Watch”

  • #31 Daniel Alariksson, LB
  • #32 Carl Levinson, SS
  • #82 Elias Bennaceur, WR
  • #64 David Sato, DL

Avspark 14:00 på Sjökrigsskolan, vi ses där

Adrian