Foto: Selma Bennaceur

Till helgen bjuds det på spel på Sjökrigsskolan, Täby Flyers hemmaplan, och premiär för U19 hemma. 

Veckans utmaning står Uppsala 86ers för. Ett lag fyllt av talangfulla spelare och rutinerade coacher. Senaste gången lagen möttes var i avslutningen på U17-säsongen förra året, där Täby stod som segrare i slutet. Om det bara finns en sanning i fotbollen är det dock att varje grupp och varje år skiljer sig åt. 

Täby kommer senast från en nagelbitande vinst på Zinkensdamm mot Stockholm Mean Machines. En match som, lite som väntat, avgjordes i slutsekunderna och lika gärna kunnat sluta till Stockholms fördel. Utvärderingen är dock enkel: staben kunde tillsammans med spelarna vända ett underläge till sin fördel. Att utvärdera och justera är devisen.

Uppsala tog sig till en övertygande vinst i matchen mot Sollentuna. Under matchen fick de prövas i ett antal situationer som vid första anblick såg mörka ut, men som löstes med smart playcalling och effektivt utförande av spelarna.

Båda lagen kommer ut ur BYE-week, där möjlighet ges att spendera än mer tid på att justera för det kommande motståndet. Det som synts i tidigare matcher är med andra ord troligtvis inte det som ställs på planen till helgen.

Offensivt blir Flyers fokus att förbättra möjligheter att förflytta bollen längs marken. Matchen mot Stockholm bjöd på ett antal imponerande passpel, men springspelet utvecklades inte som förväntat. För den offensiva linjen blir uppgiften att hantera Uppsalas många och välspelade blitzar. Med Axel Alenius och Jakob Woldemichael i kombination handlar det om att plocka upp aggressiv rush och samtidigt ge QB och RB tillräckligt med tid för att låta spelet utvecklas.

För den defensiva staben har veckorna handlat om att anpassa sig efter ett Uppsala-offense som både kan springa tungt ur I-formation och också använda sig av effektiva passkoncept i en klassisk Spread. QB Ture Nilsson är onekligen en spelare att planera för. Med snabba fötter och rutin från landslag och RIG kan han definitivt sätta ett försvar i gungning. När det dessutom finns måltavlor som Axel Alenius och Andreas Normell på alla nivåer av fältet blir passförsvaret än viktigare.

Det bäddar med andra ord för en riktigt bra match på lördagen, med två välcoachade talangfulla lag som ställs mot varandra.

Nycklar för matchen:

  • Högt offensivt tempo för att skapa förutsättningar för våra spel att utvecklas
  • Hårt tryck på linjen för att tvinga fram djupa passar

“Players to Watch”

  • #1 Valter Ragnesjö, QB
  • #11 Johan Hallgren, WR
  • #35 Linus Ljungström, LB
  • #60 Gustaf Peterson, OL

Som uppvärmning inför U19-matchen bjuds även på spel från Täby Flyers U11 och U13. Onekligen en bra lördag för alla!

Avspark för U19 sker 14:00 – Väl mött!

Adrian