Foto: Selma Bennaceur

24/8 spelas sista och första hemmamatchen för Täby Flyers U19 på Hägernäs IP för året. Efter att Sjökrigsskolan stänger ner för omfattande byggnation skapas ett temporärt hem för laget. Hägernäs är också det tidigare hemmet för F2, flyggflottiljen som Täby Flyers från början hämtar sitt namn från.

Efter ett sommaruppehåll som sträckt sig sedan början av juni är det äntligen dags för våra flygare att testa sina vingar igen. Sommaren bjuder på förändringar i både coachstab och trupp, med studier på annan ort och värnplikt som spelar in.

Gott om tid har getts för återhämtning efter förlusterna som avslutade våren för U19-laget, och de senaste veckorna har spenderats med att ladda om fullständigt inför hösten och ett eventuellt slutspel.

Sollentuna Stars bjuder på motståndet för veckan, ett lag som Täby inte tidigare fått möta i seriespel i denna åldersgrupp. Stars har redan dragit igång sin säsong sen två veckor tillbaka och har därför matchtempo redan i kroppen, något som Flyers kommer att behöva matcha från start för att ha möjlighet att tävla.

Defensivt har Sollentuna mycket styrka och snabbhet på linjen och i sin Linebacker-kår. Att offensivt tvinga dessa till beslut som vi kan reagera på kommer att vara en av nycklarna för vårt eget anfall. Den offensiva staben har lagt sitt fokus vid att säkerställa att hela vår spelbok finns tillgänglig under matchen, för att sätta oss själva i bästa möjliga situation.

Flyers defensiva stab, där DC Alexander Sjöö senast kommer från ett silver med Juniorlandslaget, har arbetat med att ge våra spelare möjlighet att stoppa Sollentunas tunga springspel. Stars har stort driv från sin offensiva linje och running backs bakom som har lärt sig hitta rätt i försvaret. Därtill blandas det in passpel i klassiska koncept som får de flesta försvaren att hamna på hälarna.

Nycklar till matchen:

  • Aggressivt försvarsspel för att tidigt stänga ner Sollentunas starka springspel
  • Sätta tempot i matchen tidigt för att ges möjlighet att nyttja hela spelboken

Players to Watch:
#10 Saul Tesfazion, WR
#35 Calle Boman, LB
#51 Ludvig Burell, OL

Avspark 15:00 Hägernäs IP, väl mött

Adrian