Flyers U17 får äntligen inleda höstsäsongen på hemmaplan och gör så på bästa möjliga sätt! Serieledaren Tyresö Royal Crowns (6-0*) besöker Flyers (5-1*) fredag kväll, i en match som genomförs i sann ”Friday Night Lights”-stämning. Med förhoppning om att fylla Hägernäs till bredden med Flyers-supporters, ser vi också fram emot en riktigt spännande match! (*två lag har dragit sig ur serien och matcherna mot dessa noteras som vinster)

Foto: Anders Lentell

Tyresö är på inget sätt en obekant motståndare, tvärtom har laget visat gång efter annan att man har kapacitet att spela på en mycket hög nivå. HC Kimie Svenningsson har arbetat med samma grupp spelare sedan tidiga U13-år, ett lagbygge som både syns och märks. Han har därtill en grupp duktiga och engagerade spelare, som ungefär vartannat år är bland de bästa i serien och i Sverige – i år är ett sådant år.

I senaste mötet mellan Flyers och Royal Crowns var det ett manfattigt Flyers som besökte ett till synes övermäktigt Royal Crowns. För Täbys del var det första matchen i serien och viss orutin syntes. Därtill led laget av både skador sedan sommaren, liksom sjukdom bland spelarna, vilket reducerade antalet än mer. Denna gång är laguppställningen en helt annan, med flertalet spelare som återvänt och nu finns med i matchen.

I föregående omgång var Flyers på besök hos Stockholm Mean Machines. Slutresultatet 30-12 summerar ganska väl matchbilden. Mean Machines, som för året ändrat taktik på anfallet, hade svårt att driva bollen framåt, även om vissa stora spel hjälpte till. Flyers spelade en mer solid defensiv fotboll, kombinerat med en stundtals effektiv offensiv attack. Möten mellan Täby och Stockholm är nästan alltid fartfyllda, liksom stundtals hetlevrade, och denna match blev inget undantag. Att Flyers U17 sakta men säkert börjar hitta sin ”swagger” råder det ingen tvekan om.

Flyers inledde föregående match med att visa upp sin starka defensiv, ledda av DL-spelarna #90 Oliver Leydner, #51 Douglas Tamm och #81 Ludvig Jörgensborg. Redan på matchens fjärde spel kunde herrarna gemensamt ordna dagens första TD för Flyers del, efter att en stressad punter tappade bollen i egen end zone och Leydner kunde kasta sig på den. Försvaret förstärks ytterligare av en explosiv LB-kår, med #54 Oscar Hamrelius i spetsen, samt en bollhungrig DB-grupp, ledda av #2 Knut Wachtmeister. Wachtmeister stod för inte mindre än två interceptions under matchen, vilket i sig talar sitt tydliga språk.

#2 var också involverad offensivt som WR, där tillsammans med QB #1 Johan Hallgren och WR #90 Leydner. Denna dynamiska trio lyckades göra stora spel när så behövdes och Knuts kvickhet och Olivers längds skapade återkommande huvudbry för Stockholms försvar. Att därtill behöva hantera ett aggressivt springspel, med Hallgren och #22 Luke Lambert ur bakfältet, var helt klart utmanande.

Tyresö har en uppställning av talangfulla spelare på båda sidor bollen, som gör stora spel när vi minst anar det. Offensivt har man stundtals ett tämligen effektivt springspel som kan resultera i stora spel. Defensivt spelar Royal Crowns både aggressivt och hårt. Att de gör allt för att komma åt QB:n och ta ner bollbäraren kan vi räkna med.

I kommande match mot Tyresö kommer liknande prestationer som i matchen mot Stockholm att behövas, både defensivt och offensivt. Oavsett matchbild kommer vi se ett Flyers som både är taggade och redo att ta sig ann kanske höstens största utmaning!

Matchen nycklar: Offensivt behöver Flyers spela med fart och kvickhet, samt göra spel i kritiska lägen. Defensivt behöver vi hantera Tyresös aggressiva springspel och tvinga dem att attackera hela fältet. I tighta matcher är sparkspelen en avgörande faktor och att utföra dessa till fullo är A och O.

Players to watch:

#13 – Marcus Mathiesen

#26 – Arvid Hansson

#51 – Douglas Tamm

#53 – Simon Andersson

 

Avspark imorgon fredag (6 september) klockan 19:30 på Hägernäs IP.

 

Bjud in hela släkten – https://www.facebook.com/events/376249256389129/

 

Väl mött

Sebastian