Snön smälter så sakteliga utanför dörren och den bleka solen skvallrar om att det sakta (ibland olidligt) går mot vår. Så även Täby Flyers sportsliga verksamhet, där våra lag som bäst håller på med försäsongsträningen inför vårens och sommarens matcher.

Våra lag på samtliga nivåer bedriven en fin och högkvalitativ verksamhet för våra spelare, tack vare ett stort antal duktiga och engagerade coacher och lagledare. Tveklöst är första kontakten som nya spelare och föräldrar får med Flyers väldigt viktig och här görs ett förstklassigt arbete, vilket märks i den positiva utvecklingen av spelarantal.

Flyers Sportgrupp har även den utvecklats markant under den senaste perioden. Från två personer har gruppen nu växt till totalt fyra, vilket inte bara innebär en fördubbling i kapacitet, utan likväl ett klart mer dynamiskt samarbete.

Under mitten av februari var Steve Sumarah, Head Coach för Kanadas U19-landslag, på besök hos Flyers. Steve föreläste om LTAD (Long Term Athlete Development) och arbetade med föreningens coacher för att analysera vår egen verksamhet. Arbetet som inleddes tillsammans med Coach Sumarah kommer mynna ut i Flyers nya sportsliga program (Flyers 2.0) som vi kommer berätta mer om framöver.

Arbetet med sommarens läger, det vi tidigare kallat Flyers Summer Camp (14-16 juni 2019), pågår förfullt. I år, likt tidigare år, kommer vi ytterligare utveckla och förändra vissa detaljer, för att skapa en så bra upplevelse som möjligt för spelare och coach. Jag skriver ”tidigare” då vi inför 2019 bland annat kommer ge Summer Camp ett nytt namn, som avslöjas inom kort.

I ambitionen om att utveckla Flyers-organisationen och ständigt sträva för att bli lite bättre, kan det ibland vara lätt att glömma bort att vi är en helt ideellt driven förening. Ingen av våra engagerade är på något sätt avlönad, utan allt arbete görs på frivillig basis. Jag blir både stolt och imponerad när jag tänker på alla de hundratals timmar våra 37 coacher och fystränare lägger ner under ett år. Lägg därtill allt arbete våra lagledare och sjukvårdare gör, inför, under och efter träningar och matcher. Hade vi omsatt den tiden i avlönat arbete hade Flyers varit ett medelstort svenskt företag, det är häftigt!

Avslutningsvis bör nämnas att maj bjuder på en smått historisk händelse. Fredag 10 maj klockan 19:00 på Zinkensdamm IP inleder Täby Flyers U19 spel i årets SM-serie, i klassisk ”Friday Night Lights”-stil. Vi hoppas givetvis att hela TF-organisationen går ”man ur huse” för att se på denna historiska första match och heja på vårt U19-lag!

Med denna uppdatering vill Sportgruppen önska alla våra spelare, coacher, lagledare, sjukvårdare och övriga engagerade en fortsatt fin vår! Vi svarar gladeligen på frågor och funderingar, och uppskattar all dialog med föreningens medlemmar.

Sebastian Brinkenfeldt – Sportchef Täby Flyers

Täby Flyers – tillsammans tacklar vi ungdomars utveckling