Täby Flyers skapar ett ”Sports Performance Team” för att möjliggöra för våra spelare att ta nästa steg i sin fysiska utveckling.

Säsongen är knappt slut, men arbetet inför 2018 har redan inletts med full fart. Det är därför mycket roligt att vi nu kan presentera en helt ny sektion inom föreningen inför kommande år, något vi kallar ”Sports Performance Team”.

Cecilia Gransten

Cecilia Gransten

Axel Hennix Ripa

Axel Hennix Ripa

Kalle Ernlund

Kalle Ernlund

Denna grupp, som består av fystränare Kalle Ernlund och Axel Hennix Ripa, samt naprapat Cecilia Gransten, kommer möjliggöra för våra spelare att ta nästa steg i sin fysiska utveckling under kommande off- och preseason.

Kalle och Axel kommer nu senast från Riksidrottsgymnasiet i Uppsala, där de under tre års tid fått en djupgående utbildning inom träning och fysisk utveckling. Robert Johansson, som Axel och Kalle tränat under, tillhör de absolut främsta inom sporten vad gäller träning och tävling på hög nivå.

Cecilia Gransten arbetar till vardags som naprapat och kommer assistera föreningens spelare med fysisk screening, förebyggande träning och skadebehandling. Delar som alla är avgörande för att spelarna ska ges möjligheter att träna och tävla på hög nivå.

Täby Flyers sportchef Sebastian Brinkenfeldt kommenterar rekryteringarna och uppstarten av vår Flyers Sports Performance Team:

”Det känns otroligt roligt och häftigt att knyta till oss Cecilia, Kalle och Axel. Trots att vi är en liten förening med begränsade resurser, så har vi högt ställda sportsliga mål och nu kan vi ge våra spelare tillgång till en unik möjlighet. Att möjliggöra för alla våra spelare, oavsett tidigare idrottslig bakgrund eller exponering, att utvecklas maximalt under sin tid i Flyers är en del av vår kärnverksamhet och detta är det viktigaste steget vi tagit hittills.”

Täby Flyers Sports Performance Team kommer inleda sitt arbete med U15 och U17 under kommande offseason.