täby flyers amerikansk fotboll

Om Täby Flyers

Täby Flyers är en Amerikansk fotbollsklubb grundad år 1990. Klubben började med enbart ett seniorlag, men har succesivt utvecklat sin juniorverksamhet. År 2006 knoppades seniorlaget och U19 av från Flyers och gick tillsammans med Solna Chiefs lag in i den nystartade föreningen STU (Solna Täby United) och lagen Northside Bulls. Efter detta har Täby Flyers helt fokuserat på juniorfotboll och gjort detta framgångsrikt.

2011 tog Flyers U15 ett silver i Dukes Tourney, vann Stockholmsserien och tog guld i Kristianstad Challenge Cup. U13 tog ett silver i Dukes Tourney och ett silver i Stockholmsfinalen HP-Cup. Sammantaget har man i nuläget en av Sveriges, om inte den,  absolut bästa ungdomssatsningar och trenden ser bara ut att fortsätta.

Flyers har lag i åldrarna U11 (9-11 år), U13 (12-13 år), U15 (14-15 år), U17 (16-17 år) och U19 (18-19 år) och Hägernäs IP i Täby är lagets hemmaplan.

Om du har några frågor kring klubben, lagen eller sporten är du varmt välkommen att kontakta Sportchef Sebastian Brinkenfeldt

The Spirit of Täby Flyers

Täby Flyers ambition är att vara det självklara alternativet för spelare, tränare, ledare, föräldrar, funktionärer och åskådare i norra Storstockholm med fullgoda lag i åldersklasserna U11, U13, U15 och U17.

Täby Flyers har höga sportsliga målsättningar. Målet för Täby Flyers lag är att alla spelare skall utvecklas taktiskt, tekniskt, fysiskt och mentalt till att bli skickliga seniorspelare i Täby Flyers systerklubb Northside Bulls. Vi vill alltid vinna, men aldrig på bekostnad av att vi inte har roligt eller utvecklas.

täby flyers flagga

Täby Flyers tror att nyckeln till framgång i sporten är värdegemenskap och tydliga mål, kvalitativ träning och kloka förberedelser samt ett kompetent utnyttjande av enskilda spelares olika färdigheter i ett effektivt lagarbete. Laget kommer alltid först. Att bygga ett framgångsrikt lag tar tid, därför är ambitionen att stommen av Northside Bulls seniorspelare skall komma från klubbens ungdomsverksamhet. För att lyckas, behöver laget kompletteras av skickliga och engagerade tränare, ledare och funktionärer. Tillsammans nås resultaten.

Täby Flyers vill ha en anda i klubben som bygger på glädje och respekt: Glädje över att få vara en del av en klubb och av ett lag, över att få kämpa tillsammans, och över gemensamma framgångar. Respekt för varandra, för motståndare och funktionärer och för att hårt arbete krävs för att lyckas.

Täby Flyers tror till fullo på Fair Play och tar starkt avstånd till alla typer av fusk. Föreningen arbetar aktivt, i förebyggande syfte, mot användning av doping och droger. Täby Flyers vill alltid vinna, men enbart på egna meriter.

Täby Flyers strävar efter att vara en sportslig och social förebild för amerikansk fotboll i Sverige. Föreningen är dock bara en funktion av sina medlemmar. Därför förväntas alla medlemmar anstränga sig individuellt och tillsammans, så att vår höga målsättning infrias.

Täby Flyers önskan är att alla medlemmar ska känna stolthet över att vara en del av klubben och dess framgångar.

täby flyers amerikansk ungdomsfotboll
täby flyers lagkänsla
täby flyers vinnare
täby flyers bring the boom

iphoneretina Täby Flyers och omvärlden

Täby Flyers värdegrund skall genomsyra all verksamhet inom föreningen. Nedan presenteras hur vi beaktar den när vi kommunicerar både internt inom föreningen och externt med omvärlden.

Respekt
”Vi i Flyers är schysta mot både lagkompisar och motståndare. Skryt, fult språk och dissar har ingen plats hos oss. Vi visar vad vi kan på planen.”

Respekt för medspelare, motspelare, domare och andra personer med anknytning till Täby Flyers eller sporten som helhet är en självklar hörnsten i vår värdegrund.

Hån och överdrivet firande ger en bild av brist på ödmjukhet både hos dig själv och den förening du representerar. Naturligtvis ska framgångar firas, men respektera de som förlorat.

Uppmuntran
”Vi i Flyers brinner för laget och sporten.”

På samma sätt som våra spelare hjälper både med- och motspelare upp från planen skall vi när vi pratar och skriver om sporten göra allt vi kan för att hjälpa laget, föreningen och fotbollen i Sverige.
Nedsättande kommentarer skadar såväl dig själv som laget och sporten som helhet.

Tydlighet
”Vi i Flyers står för de vi är och det lag vi spelar med.”

När vi pratar fotboll ska vi vara tydliga och öppna med vår koppling till Flyers. Det är lätt att misstolka det som sägs om sammanhanget är oklart.
Inom Täby Flyers har vi mycket att vara stolta över, det finns ingen anledning att gömma sig bakom anonymitet.

Saklighet
”Vi i Flyers är alla en del av Flyers och tänker på vad vi säger, för våra åsikter blir Flyers åsikter.”

Ett annat perspektiv av tydlighet är saklighet, vilket innebär att när man kommunicerar i egenskap av representant för laget och föreningen bör man inte uttrycka åsikter som inte är relaterade till sporten, föreningen eller laget.

täby flyers amerikansk fotboll

iphoneretina Representanter

Riktlinjerna berör alla som kommunicerar som representanter för Täby Flyers.

  • Kör du en bil med Flyers-sticker på bakluckan kör du inte som en fartdåre.
  • Har du en Flyers-jacka på dig i skolan beter du dig schyst mot skolkamraterna.
  • Sitter du i styrelsen bemöter du medlemmar med respekt.

Här listas några centrala ”parter”;

Styrelse
Styrelsen kommunicerar främst internt för att sprida information inom föreningen men har även mycket kontakt med omvärld som kommuner, sponsorer etc. Styrelsen skall av föräldrar, spelare, lagledare, coacher och omvärld uppfattas som professionell och korrekt.

Press-, media- och webbansvariga
Formell kommunikation externt för att stärka Flyers varumärke och sprida information. Ton skall anpassas efter medium och målgrupp, med en genomgående känsla av professionalism.

Lagledare
Lagledare sprider främst information till spelare och föräldrar. Då de i vissa avseenden fungerar som ”mammor och pappor” till spelarna har de en central roll i att både föregå med gott exempel och att påpeka för spelare om de inte skulle agera eller uttrycka sig i enlighet med våra värdegrunder. Ett stort ansvar vilar därmed på våra lagledare.

Coacher
Coacher har en mycket tät och ibland även nära personlig kontakt med spelare. Coacherna har därför en central roll för att främja en positiv uppbyggnad av lag och förening. Det är av yttersta vikt att föreningens värderingar och värdegrund är väl förankrade i coachstaben, då deras funktion på ett naturligt sätt sprider kultur och atmosfär till våra unga spelare. Att våra coachers roll även finns med dem i det privata livet och att rollen inte tar slut efter träning eller match är viktigt för våra coacher att förstå.

Spelare
Spelarna är kärnan i föreningen, och de som syns främst när föreningen betraktas utifrån. Spelarnas beteende på planen och i sociala medier etc. formar en stor del av omvärldens syn på föreningen. Värdegrunderna måste på ett aptitligt och lättillgängligt sätt förankras hos våra spelare.

Funktionärer
Funktionärer (i samband med match) har främst kontakt med domare, motståndare och fans.

Föräldrar och fans
Hur denna grupp uttrycker sig kring föreningen och sporten är långt utanför föreningens kontroll, men samtliga ovan nämnda parter ovan kan genom sitt agerande visa vad som är okej och hur vi beter oss i Täby Flyers.

Antidoping och Hälsa

Täby Flyers är vaccinerade mot doping!

Våra Ledord

GDPR & Täby Flyers

Klicka HÄR för att läsa Flyers integritetspolicy

Sponsorer & Samarbeten