Börja Spela Amerikansk fotboll

Prova amerikansk fotboll med Täby Flyers 26 april

Kom och prova på amerikansk fotboll med Täby Flyers.

Den 26 april kl. 18.00 – 20.00 är vi på plats på Täby Racket Center och tar emot dig som vill testa något nytt och spännande.

Alla mellan 14 – 19 år är välkomna.

Varmt välkommen!

Täby Flyers – tillsammans tacklar vi ungdomars utveckling

Börja spela amerikansk fotboll i Täby Flyers

Kul att just DU hittade hit! Det är ju just DIG vi söker!

Hur kan vi veta det, tänker du nog nu. Det vet vi av en enkel anledning – amerikansk fotboll med Täby Flyers är ju sporten för alla. Kort, lång, stark, snabb, mörk, ljus, tjej, kille…. I amerikansk fotboll är olika spelartyper en framgångsfaktor istället för ett hinder som i många andra sporter. Alla spelare är direkt delaktiga i lagets vunna poäng.

Hos oss spelar alla – vi satsar lika mycket på dig som bara vill prova på något nytt som vi hjälper dig med elitsatsningen.

I denna sektion hittar du all information och kontaktuppgifter som behövs för att börja spela amerikansk fotboll hos oss på Täby Flyers. Du kan också komma ner på en av de träningar vi har och där får du låna skydd och hjälm och blir omhändertagen av våra duktiga coacher!

Välkommen till oss!

Amerikansk fotboll med Täby Flyers 10 juni 2017

Lördag den 10 juni arrangerade Täby Flyers en ”prova-på-dag” där alla som ville fick komma och testa sporten.

Vi är en ungdomsförening och har därför fullt fokus på våra barn och unga. I vår förening spelar killar och tjejer i åldrarna 9-17 år, och vi fick nu visa alla som gått och varit nyfikna precis hur kul, utmanande, spännande och fantastisk denna sport kan vara.

Många kom ner till Sjökrigsskolan (se karta) lördagen 10 juni mellan klockan 12 och 15. De fick bland annat:

  • Prova utrustning
  • Fånga och kasta boll
  • Tackla dummy
  • Spela svansfotboll

Dessutom bjöd Täby Flyers största och snabbaste spelare i vårt U17-lag på underhållning då de mötte Stockholm Mean Machines i en match i årets seriespel.

Kontaktuppgifter

För dig som i år fyller 9, 10 eller 11 år.
u11@tabyflyers.se
För dig som i år fyller 12 eller 13 år.
u13@tabyflyers.se
För dig som i år fyller 14 eller 15 år.
u15@tabyflyers.se
För dig som i år fyller 16 eller 17 år.
u17@tabyflyers.se

Provträna Amerikansk fotboll

Det första du behöver göra för att börja spela är att kontakta oss. Du kan antingen höra av dig direkt till en av våra lagledare (se kontaktuppgifter längst upp på sidan), alternativt kontakta föreningens sportchef.

Efter att du kontaktat oss är det bara att komma ner på någon av våra träningar.

Ordinarie säsong
Under säsong (maj till september) tränar vi på Sjökrigsskolan i Täby, mitt emot Slottshallen där Friskis och Svettis håller till eller vid Danderyds Gymnasium.

För första träningen behövs oömma kläder, då vi håller till på naturgräs, som du kan träna och röra dig i, samt en vattenflaska (gärna med namnlapp). Har du skor med dobb får du gärna ta på dig dessa. Skydd och hjälm får du låna av oss på dina första träning.

börja spela amerikansk fotboll - Flyers Summer camp 2015

Flyers Summercamp 2015. Flyers har en tradition av att arrangera ett Summer Camp i början av sommaren. Då bjuder vi in meriterade coacher från USA för att utbilda våra egna coacher och träna våra spelare under några dagar. Läs mer om årets camp.

Hyra utrustning

Täby Flyers är glada att kunna erbjuda alla nya spelare i föreninge en möjlighet att hyra axelskydd och hjälm under det första året.

Total kostnad för att hyra axelskydd och hjälm är 1000 kronor. Vill man endast hyra hjälm eller axelskydd kan dessa hyras för 500 kronor styck. Vid hyra av axelskydd får man även låna en träningströja att ha över skydden.

Alla U11-spelare får låna axelskydd och hjälm, utan kostnad, första året i U11.

Förutom axelskydd och hjälm måste alla spelare har byxor med kompletta benskydd (knäskydd, lårskydd, höftskydd och svanskoteskydd). Detta finns att köpa i sk. byxpaket, men är ingenting som Flyers tillhandahåller.

Beskrivning av utrustningen

Nedan finns lite mer ingående beskrivning av de olika delarna i utrustningen och var man kan köpa dessa.

Hjälm
Skall passa bra, d.v.s. sitta stadigt på huvudet. Spelare rekommenderas s.k. air-hjälm, vilken har uppblåsbara ”kuddar” på insidan. Man kan då få hjälmen att sitta perfekt. Alla hjälmar som hyrs via Flyers har uppblåsbar vaddering.
OBS! Enligt klubbens färgregler ska hjälmen vara vit.

Visir (Face Mask)
Fastskruvat i hjälmen. Flera modeller och material finns för olika positioner. Det som skiljer mellan dem är hur mycket de skyddar respektive hur bra sikt spelaren får.
OBS! Enligt klubbens färgregler ska visiret vara vinrött.

Tandskydd
Bör vara färgat (så att den syns i munnen). Många tycker om munskydd med fäststropp så att det kan hänga i visiret när det inte sitter i munnen.

Axelskydd (Shoulder Pads)
Här finns en uppsjö av modeller och typer, anpassade efter olika spelarpositioner. För våra yngre spelare har det dock ingen större betydelse, man kan med fördel välja en allround-modell.
För äldre spelare så bör man skaffa axelskydd efter spelarposition (line, receiver, running back o.s.v.), eftersom spelstilen är så olika mellan positionerna. Vid eventuella frågor, kontakta respektive lags coacher.
Vad gäller storlek, så välj hellre ett lite för stort än ett som är exakt rätt. Det är lätt att spänna åt ett axelskydd, men är det för litet, så är det för litet.

Benskydd
Kring höft och lår ska man ha sju skydd: Knä, lår, höft och svanskota. Skydden är halvhårda (inte som ishockeyns hårdplast). De sitter ofta i fickor fastsydda på insidan av byxorna, vilket är praktiskt eftersom de då sitter där de ska.

Skor
Spelare kan med fördel köpa skor specialanpassade för amerikansk fotboll. Förutom ett lägre pris så har dessa en mycket bättre passform än vanliga fotbollskor och ger ett bättre stöd för foten.

Återförsäljare
Täby Flyers kan rekommendera Contact Sports för beställning av utrustning. Även kompletta paket finns att köpa som innehåller både byxor och skydd.

Contact Sports
Kabelvägen 2
291 62 KRISTIANSTAD
Telefon: 044 – 10 67 55

http://www.contactsports.se/


Om du inte är spelare kan du istället bli stödmedlem

Spelaravgifter:

U11: 1300 kr

U13/U15/U17: 2000 kr

För samtliga spelare är det obligatoriskt att vara medlem i föreningen.

Medlemsavgift:

Spelare: 200 kr

Betalning:

Fakturering sker direkt från hemsidan. Därför är det mycket viktigt att spelare och målsmän har rätt information och kontaktuppgifter registrerade här.

Spelar- och medlemsavgifter betalas in på bankgiro: Täby Flyers 5794-4522

För stödmedlemskap (Föräldrar och övriga) så kan detta tecknas direkt. Läs vidare om stödmedlemskap

Börja Spela Amerikansk fotboll
Börja Spela Amerikansk fotboll
Börja Spela Amerikansk fotboll
Sponsorer & Samarbeten