Utmärkelser

Carlos Lannefors Award

Carlos Lannefors Award är ett stipendium om 2.000 sek som delas ut till en spelare i Täby Flyers ungdomsverksamhet till minne av ”Calle”. Carlos, som var framgångsrik Head Coach för seniorlaget under många år, hade en stor passion för amerikansk fotboll, och för Täby Flyers i synnerhet. Utan Carlos insatser hade inte Flyers varit lika framgångsrikt idag. Detta pris utses av Täby Flyers styrelse, efter förslag från föreningens Coacher.

Stipendiaten skall vara en förebild för andra spelare i föreningen, såväl på som utanför tävlingsarenan. Det går till en spelare som även i motvind alltid sätter laget först, som starkt bidrar till att lyfta sina medspelare och som älskar amerikansk fotboll.

2007: Sebastian Brinkenfeldt

2010: Ludvig Persson

2011: August Ragnesjö

2012: Eric Lundquist

2013: Gustav Hamrelius

2014: Georg Grette

2015: Mattin Zarrabi

2016: Isac Svennberg

2017: Jonas Hedlund

Ylva Perssons vandringspris till ett föredöme som coach

Att vara Coach för ett fotbollslag är inte lätt. Det är därför en uppgift av stor vikt. Glädjen av att se ett harmoniskt fotbollslag, stärkt av en passionerad, skicklig och omdömesgill Coach, är speciell. Det är lag, där Coachen sätter lagets utveckling framför egna meriter, där alla spelare prioriteras, där glädjen alltid står i fokus. Dessa Coacher förtjänas att uppskattas. Detta vandringspris går till ett föredöme som Coach. Årets vandringspris utses av föregående års mottagare.

Mottagaren av detta pris skall vara ett föredöme för andra Coacher i Täby Flyers, en person vars ansträngningar för våra unga spelare bör uppmärksammas.

2009: Olle Hammarström

2010: Daniel Risberg

2011: Sebastian Brinkenfeldt

2012: Adrian Ashhami

2013: Filip Renström

2014: Sasha Krogius

2015: Sebastian Vaca

2016: Hugo Dyrendahl

2017: Alexander Sjöö

Michael Perssons hederspris till årets fotbollsambassadör

Det finns en speciell glimt av glädje i varje fotbollsspelares ögon. Och det finns logiska skäl till detta. Amerikansk fotboll är den optimala lagsporten, där helheten – laget – alltid är större än delarna, de enskilda spelarnas kvalitéer. Amerikansk fotboll fostrar spelare och bygger karaktärer för livet som få andra idrotter kan och gör, då spelarnas fysiska och mentala styrka ständigt utmanas.

Amerikansk fotboll förtjänar att upptäckas, uppmärksammas och hyllas. Täby Flyers är en speciell förening i en speciell sport, som också förtjänar att upptäckas, uppmärksammas och hyllas, så att fler människor får möjlighet att dela glädjen med oss.

Denna hyllning är till en speciell person som under året på ett passionerat sätt har förmedlat initierad kunskap om Amerikansk fotboll i allmänhet och Täby Flyers i synnerhet. Denna person har därmed klart bidragit till att göra sporten större och Täby Flyers starkare, för vilket vi andra är mycket tacksamma.

2011: Michael Persson

2012: Tod Mullis

2013: Sebastian Brinkenfeldt

2014: Sasha Krogius

2015: Jonas Rapp

2016: Mina Björk

2017: Anna Burell

Anethe Bondessons vandringspris

Anethe Bondesson var en enastående förälder och supporter som ”såg” alla spelare i laget, inte bara sin egen son. Hon tvekade aldrig att ställa upp för Flyers i stort och smått, utan anmaning eller ersättning, för att försöka göra vår förening lite bättre. Det var många ”tråkiga saker” hon gjorde självmant i det dolda för att Flyers verksamhet skulle fungera lite bättre. Särskild uppmärksamhet riktade hon dock till de spelare som inte stod i strålkastarljuset för närvarande, som behövde stöd utanför planen eller som bara var ledsna för stunden.

Detta pris går till en ledare, funktionär eller supporter som verkar i Anethes anda för att göra Täby Flyers bättre.

2009: Thomas Magnusson

2010: Sebastian Brinkenfeldt

2011: Carina och Kenneth Udrup

2012: Leslie och Thomas Jensen

2013: Kumi och Junichi Toyama

2014: Åsa Haglund och Hans Ragnesjö

2015: Roberth Dyrendahl Lundberg

2016: Helena och Bjarne Heuser

2017: Saara och Per Öman

Årets domare

För att lyfta vikten av att utbilda duktiga domare till sporten samt uppmuntra fler att ta sig an uppgiften som rättsskipare på fotbollsplanen instiftades detta pris 2017. 

Detta pris går till en domare som visar entusiasm för uppgiften och agerar som ett föredöme i sin roll på fotbollsplanen.

2017: Samuel Netz

Sponsorer & Samarbeten